Couwenberghstraat is geen locatie voor een moskee

Op 24 februari 2020

Wat te denken van een moskee, in het centrum van Leopoldsburg?

De bewoners van de Couwenberghstraat kennen deze situatie al een aantal jaren. Het leidt tot geluidslast, mobiliteits- en parkeerproblemen, een gevoel van onveiligheid. 

In 2017 werd al een bouwvergunning geweigerd. Eind vorig jaar diende de plaatselijke vzw opnieuw een aanvraag voor een omgevingsvergunning in, voor de verbouwing van het pand naar een refter (feestzaal), een gebedsruimte die uitgebreid kan worden naar de buitenruimte, drie (eigenlijk vier) leslokalen en twee appartementen. De inschatting is dat hiervoor 15 parkeerplaatsen nodig zijn, maar de aanvragers hebben zelf géén parking. De overlast komt dus volledig op de buurt te vallen.

N-VA Leopoldsburg vindt dit absoluut geen geschikte plaats voor een moskee. We hebben dan ook een bezwaarschrift ingediend tegen deze aanvraag.

Het is nu aan het college van burgemeester en schepenen om een beslissing te nemen.

N-VA zal dit dossier alleszins verder actief opvolgen.

 

Het bezwaarschrift van N-VA kan je vinden in de bijlage hiernaast.

Klik op foto hieronder voor een uitvergroting.

Vergunning moskee geweigerd.

Geplaatst op 18 Juni 2020.

Niet enkel N-VA Leopoldsburg, maar 241 personen maakten officieel bezwaar tegen de uitbreiding van de moskee in centrum Leopoldsburg. Het college stelt nu ook vast dat het ontwerp een onaanvaardbare impact heeft qua mobiliteit op de omgeving, en het project de draagkracht van de onmiddellijke omgeving overstijgt.

Zoals N-VA ook al stelde: de Couwenberghstraat is inderdaad geen locatie voor een moskee, en zeker niet voor een uitbreiding.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is