Brief aan de burgemeester

Op 18 maart 2020

Geachte waarnemend burgemeester

Beste Marleen

 

Vooreerst wensen wij u een goede gezondheid in deze b(iz)arre tijden.

 

Er bereiken ons ongeruste signalen van de bevolking over de uitvoering van het samenscholingsverbod – al gaat dit pas van kracht vanaf vandaag 12 uur.

We willen geen specifieke bevolkingsgroepen viseren, maar meermaals wordt gesignaleerd dat het samenscholingsverbod onvoldoende wordt gerespecteerd door bewoners van het asielcentrum. Dit betreft zowel privatieve, maar ook publieke plaatsen.

 

Wij vragen niet dat mensen “opgesloten” worden in een ruimte van 3x3 meter.

Wél verwachten wij van onze lokale overheid dat ze maximaal de toepassing van de genomen maatregelen handhaaft, naar de letter én de geest.

 

Hierbij denken wij ondermeer aan:

Zéér concrete engagementen vanwege de uitbating van het asielcentrum: zowel naar het geven van informatie als het handhaven van regels.
Een samenscholingsverbod – ook binnen gesloten entiteiten zoals het asielcentrum – met aangepaste activiteiten en bewustmaking. 
Een kordate aanpak van de sterke hand bij het niet respecteren van de coronamaatregelen.
Communicatie over deze aanpak naar de bevolking toe. Het opbod aan reacties draagt allesbehalve bij aan de sereniteit en kan eveneens tegengegaan worden door een krachtdadig beleid met een efficiënte communicatie.

 

Dit in het belang van de volksgezondheid van de bewoners van het asielcentrum, maar zeker ook van de gehele bevolking van Leopoldsburg (en omstreken).

 

Namens N-VA Leopoldsburg

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is