Ratten en everzwijnen

Op 24 september 2019

Wie de sociale media volgt, kon al eerder merken dat er in Leopoldsburg en Heppen veel meldingen zijn van overlast door ratten en everzwijnen. De N-VA kaartte het probleem aan op de gemeenteraad en vroeg het gemeentebestuur om actie te ondernemen.


Gemeentebestuur heeft geen oplossing
Hoeveel inwoners moeten nog melding maken van ratten- en everzwijnenoverlast alvorens de gemeente actie onderneemt? De N-VA bond de kat de bel aan op de gemeenteraad. De meerderheidspartijen legden uit hoe inwoners zelf een ratten- plaag kunnen bestrijden of hoe men everzwijnen kan afschrikken. Een schepen voegde daar nog fijntjes aan toe dat inwoners zelf vaak de oorzaak zijn van een rattenplaag, omdat ze afval dumpen in de omgeving van hun woning. Over een concrete oplossing of aanpak bleef het muisstil.


N-VA wil dat gemeentebestuur actie onderneemt
N-VA Leopoldsburg vraagt dat de gemeentelijke rattenvanger nog meer zijn ronde kan doen en dat er een bijkomende rattenvanger opgeleid wordt. De huidige rattenvanger gaat binnen afzienbare tijd op welverdiend pensioen. Heeft u last van ratten of everzwijnen? Maak er elke keer melding van bij de gemeente. Alleen zo kan de problematiek in kaart gebracht worden en kunnen er gepaste maatregelen genomen worden. Krijgt u bij de gemeente geen gehoor? Contacteer ons dan via  leopoldsburg [at] n-va.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is