Terugkoppeling gemeenteraad 02 februari 2022

Op 3 februari 2022

1. Eerlijke behandeling tennisclub: 
Andere verenigingen krijgen subsidies voor een investering, de tennisclub enkel een lening. Nog straffer was dat de bestuursleden van de club zich privé moesten garant stellen. Gelukkig is die voorwaarde geschrapt. Maar de gemeente plaatst wel een mol in de algemene vergadering van de tennisclub. De lening werd wel goedgekeurd, dus de tennisclub kan verder. Wij blijven vragen voor een subsidiereglement dat álle verenigingen gelijk behandelt.

2. Straatracers aanpakken
Om het probleem van straatracers aan te pakken, kan de gemeente een overeenkomst maken met het parket, met inbeslagname van het voertuig. Volgens de wn. burgemeester is er geen probleem van straatracers en ze verwijst door naar de politieraad.

3. Diversiteit aanpakken
30 % van onze inwoners is van buitenlandse afkomst. De helft van de autochtone inwoners ziet diversiteit negatief. Dat blijkt uit een studie van de Vlaamse overheid. 
N-VA pleit voor gecontroleerde migratie, gecombineerd met een goede integratie.
De schepen zegt dat er geen probleem van inwijking is en ze er ook niets aan kunnen doen. 
Wij leerden vooral dat er veel over vergaderd wordt. Het lijstje van acties kon ons niet overtuigen, maar er volgt ook nog een schriftelijk antwoord. Welk engagement het bestuur opneemt tegen 2024? Op die vraag bleef het muisstil.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is