Terugkoppeling gemeenteraad november 2022

Op 12 november 2022

"Ondanks de sterke argumentatie van onze gemeenteraadsleden blijft de proefopstelling aan Liberation Garden van kracht. De berichtgeving van de gemeente kan je terugvinden op Proefopstelling enkelrichtingsverkeer Liberation Garden - Gemeente Leopoldsburg.

Dit creëert voor de bewoners, de schoolgaande jeugd, de scouts en de bewoners van het woonzorgcentrum een zeer onveilige situatie. De gemeente heeft echter geen oren naar onze bekommernissen en naar de vele klachten die de buurtbewoners uiten. De buurt is niet aangepast om de rondleiding te dragen. Er is geen verlichting in De Wittelaan en ook geen fietspaden. De verkeersborden staan fout geplaats, er is geen communicatie geweest naar de buurtbewoners, ... De gemeente test momenteel ook een situatie die nog niet getest kan worden. Het museum Liberation Garden is immers nog niet open. Hoe kan dan het doorgaande verkeer samen met het bezoekersaantal getest worden? De logica is ver zoek.
Ons pleidooi om de proefopstelling stop te zetten, werd weggewuifd door de schepen van mobiliteit met de weerlegging dat veranderingen altijd gepaard gaan met weerstand. Begin december wordt de situatie geëvalueerd. Klacht indienen tegen dit 'project' kan bij de gemeente. Misschien heerst logica en gezond verstand dan wel... Op hoop van zegen...."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is