Terugkoppeling van de gemeenteraad van 06 oktober 2021

Op 8 oktober 2021

De gemeenteraad van 6 oktober vormde een triest dieptepunt:

  • Ons eenvoudig voorstel om burgers vragen te laten stellen aan de gemeenteraad, werd verworpen omdat … men het reglement niet wil veranderen. En er is al inspraak genoeg.
  • De F. Van Baelstraat wordt dus toch géén fietsstraat. In mei zei de schepen nog (letterlijk) “Jawel jawel, die straat wordt ingericht als een fietsstraat” Nu wordt het ineens toch geen fietsstraat – de     schepen keert zijn kar dus voor 180 graden. Luister zelf even mee op https://www.leopoldsburg.be/10-audioverslagen-6-oktober-2021, minuut 10:15. Nochtans, als er érgens een fietsstraat nodig is, dan is het in deze zijstraat van St. Michiel. Onvoorstelbaar.
  • Natuur omruilen voor beton en nog meer sociale woningen: het kan gerust voor deze meerderheid. Gersvijvers is louter uitgesteld. Nochtans: Leopoldsburg haalt reeds 183 van haar verplichte 104 sociale woningen (= 176 %).

Duidelijk was dat dit schepencollege zijn dossiers niet kent en zichzelf tegenspreekt. Dát is ook de reden waarom burgers geen mondelinge vragen mogen stellen: beter vragen verbieden dan met rode kaken staan.

Bovendien werd het publiek buitengezet wanneer de verlengde opening van het asielcentrum ter sprake kwam. Pottenkijkers-burgers zijn niet gewenst, en transparantie is beperkt tot de glazen bokaal van ons gemeentehuis.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is